Home Delivery Service

Služba Home Delivery Service (HDS) prechádza zmenami. Existuje niekoľko pravidiel, ktorými by sa mali koncoví zákazníci riadiť. Jedným z nich je, že neexistuje rozmerové obmedzenie tovaru, ale váhové, a to do 150 kilogramov.

Pri tejto službe ide o komfortné doručenie, pri ktorom okrem prepravy tovaru je zabezpečená „vynáška“ tovaru, a aj jeho inštalácia. Týka sa inštalácii spotrebičov ako sú pračka, umývačka riadu, chladnička a TV. Služba je určená pre koncových zákazníkov, ktorí sú zaneprázdnení, prípadne nemajú technické zručnosti potrebné pri inštalácií spotrebičov, ako aj pre zákazníkov, ktorí potrebujú pomoc pri manipulácií s tovarom. Jedinou požiadavkou v prípade inštalácie pračiek a umývačiek je, aby koncový zákazník mal predpripravený prívod a odvod vody.

Problematickým býva čas doručenia zásielky. Projektový manažér spoločnosti Gebrüder Weiss, Branislav Volčko, radí v tomto prípade: „Zákazník má možnosť vybrať si časové okno, ktoré mu najviac vyhovuje (doručenie do 10.00 alebo do 12.00). V súčasnosti pripravujeme rozšírenie služby o večerné doručenie a doručenie v sobotu.  Tieto služby budú spustené v priebehu najbližších mesiacov. Zároveň ponúkame službu SMS notifikácie, pri ktorej je zákazníkovi doručená SMS správa deň pred doručením,  alebo ráno v deň doručenia. V prípade, že zákazník potrebuje dodatočné informácie o doručení, resp. potrebuje zmeniť dátum alebo čas doručenia, má možnosť kontaktovať naše oddelenie služieb zákazníkom, ktoré mu poskytne potrebné informácie. Pre koncového zákazníka môže byť zaujímavá služba, ktorú práve v súčasnosti testujeme a to je platba platobnou kartou v prípade odberu tovaru na dobierku, takže nie je potrebné, aby zákazník musel riešiť výber hotovosti v bankomate pred príchodom našej posádky. Zároveň pre zákazníka bude určite benefitom už spomínané večerné doručenie ako aj doručenie v sobotu.“

Netreba zabúdať, že súčasťou služby HDS je aj odvoz a vrátenie tovaru. V poslednej dobe je táto služba veľmi žiadaná. Zároveň sa touto službou zabezpečuje, aby staré spotrebiče nekončili na čiernych skládkach, ale boli likvidované v zberných dvoroch.